//Válassz a legjobb paplanok közül Kaposváron!

Válassz a legjobb paplanok közül Kaposváron!

Egy jó paplan gondoskodik a pihentető éjszakai alvásról. Nem fázunk alatta, ugyanakkor nem is izzadtan ébredünk reggelente. De honnan tudjam, melyik az ideális paplan? Áttekintjük a legfontosabb típusokat, így könnyen kiválaszthatod, melyik számodra a legjobb paplan.

Paplan és ágyneműhuzat méretválaszték Kaposváron

Nem erre gondolnánk elsőként, pedig a paplan mérete is meghatározó lehet. Főleg, ha az átlagnál kicsivel nagyobbra nőttünk. A paplan hossza 20-30 cm-rel kell, hogy meghaladja testmagasságunkat. Így biztosan nem fázik majd a lábunk. Szerencsére hazánkban a normál paplanok 200 cm hosszúak, míg az extra méretek 220 cm-esek. Így biztosan mindenki talál számára megfelelőt.

Egy- vagy kétszemélyes paplan?

Komoly dilemma, hogy egy- vagy kétszemélyes paplan-e a tökéletes számunkra. A kétszemélyes változat egy plusz kapcsot képez a pár tagjai között. Ez azonban csak akkor jó megoldás, ha hasonló vastagságú és anyagú paplanra vágyunk. Általában 200-220 cm széles darabokat vásárolhatunk. Jobb, ha minél szélesebb, így biztosan mindkettőnknek jut belőle elég.

Kaposvári paplanválaszték

A paplanvásárlás kiemelt szempontja, hogy melyik évszakra szánjuk. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy 4 különböző paplannal kellene rendelkeznünk. Hasznos azonban, ha vásárolsz egy garnitúrát a hideg időszakra, egyet pedig a melegre és mindegyikhez a hozzá való ágyneműt. Kaposváron is több üzletet találsz, a multik is kínálják a különböző típusokat, azonban ha nem tudod, hogyan is kellene választani, megzavarhat a kínálat.

Téli paplan

Tévhit, hogy minél vastagabb egy paplan, annál jobban tartja a hőt. Könnyű és szellős paplanok is kiválóan melegítenek és biztosítják a kényelmet. A paplan a téli éjszakákra például a következő fajták közül kerülhet ki:

  • gyapjú: klasszikus, természetes eredetű hőtartó alapanyag, melyet töltetként használnak. Fedőanyaga általában pamutszatén.
  • bambusz: ősidők óta használt anyag, légáteresztő és beszívja a nedvességet. Kívülről pamut vagy bambusz és pamut keveréke fedi.
  • clima control: különleges töltet, mely az alvás kezdetén elnyeli a test által termelt hőt. Később, mikor a szervezet már nem termel annyit, ezt visszaadja. Fedése lehet microfiber.
  • tencel: modern cellulóz technikával gyártják. Taszítja a baktériumokat, puha és környezetbarát. A paplan töltete és fedőanyaga is készülhet ebből.

Nyári paplan

A nyári paplannál fontos, hogy könnyű legyen, és beszívja az izzadtságot. Ez is készülhet gyapjúból, hiszen ez nyáron óv a melegtől, télen pedig a hidegtől. A clima control és a tencel paplanok nyári verziói is kiválóak a melegben.

4 évszakos paplan kaposváriaknak is

Ha a tartósság mellett a költséghatékonyság is fontos, ruházzunk be 4 évszak paplanra. Ezek általában több különböző részből állnak, melyek összeilleszthetők. Így nyáron vékonyabb, télen vastagabb takaróként használhatjuk őket.

Összegzés: Paplan és ezzel együtt az ágyneműhuzat kaposvári kínálatából úgy tudunk jól választani, ha előtte több szempontot is figyelembe veszünk. Magasságunktól függően válaszhatunk szabvány vagy extra méretet. Azt is el kell döntenünk, szeretnénk-e kétszemélyes paplant a párunkkal közösen. A legfontosabb azonban a paplan típusa. Legjobb, ha beszerzünk egy nyári és egy téli paplant is, vagy 4 évszakos változattal váltjuk ki a több különféle típust.