//SEO szakértő Kaposváron

SEO szakértő Kaposváron

Az internet létezésével egyre több weboldal, webáruház érhető el a vevők számára. Az értük folyó harc azonban létkérdés a vállalkozások számára, aminek első lépése a megfelelő látogatottság elérése. A SEO megoldást kínál erre, hiszen válogatott eszközökkel képes optimalizálni és így elérhetőbb közelségbe hozni az adott oldalakat. Ehhez persze először is meg kell találnunk a megfelelő SEO szakértőt Kaposváron, vagy ahol épp szükségünk van rá.

Mit jelent a SEO?

A SEO jelentése egészen pontosan az angol Search Engine Optimization kifejezésekből alkotott kifejezés. Ezt legegyszerűbben úgy fordíthatjuk le, anyanyelvünkre, hogy keresőoptimalizálás.

A keresőoptimalizálás egy olyan összetett folyamat, mely során a weboldalak keresőmotorokban való megjelenítését javítják, vagyis azt, hogy egy adott kifejezésre történő kereséskor, minél előkelőbb helyet kapjon az érintett weboldal. Erre természetesen több eszköz is adott mint például a:

  • weboldal optimalizálás
  • On-site SEO- tartalom optimalizálása (kulcsszavakra)
  • Off-site SEO- weboldalon kívüli eszközök használata, (linképítés)
  • eredmények analizálása

A sikerhez azonban mindenekelőtt egy megfelelő stratégia szükséges, ami persze minden weboldal esetében más és más, de ezt egy jó SEO szakember mindig az adott igényekre szabja.

Miért kell nekünk SEO szakember?

Az, hogy az adott oldal minél előrébb végezzen egy keresés során nagyon fontos a vállalkozások szemszögéből. A leendő vevők ugyanis kereséseik során többnyire csak a találati lista első oldalát nézik. Ez mindösszesen csupán 8-10 találatot jelent. Ezen az első oldalon is azonban a fogyasztók közel fele mindössze az első találatra kattint, míg az első három találat a fogyasztók harmadát csábítja el.

Akik tehát ezen kívül szorulnak, azok folyamatosan bevételtől esnek el, ami ráadásul jó eséllyel a konkurenciánál landol. A versenytársakkal való harcban azonban ez létkérdés a weboldalak, webáruházak számára, így tehát maga a SEO is könnyen létkérdéssé válhat, jövedelmezőség szempontjából.

SEO Kaposváron

Magyarországon ma számos olyan cég és vállalkozás létezik, ahol az adott szolgáltatások és termékek csak egy adott városban, vagy egy térségben elérhetők. Bár azt gondolhatnánk, hogy számukra a keresőoptimalizálás nem oszt, nem szoroz, ám ennek épp az ellenkezője igaz. Például, ha valaki kaposvári vállalkozóként kínálja bútor felújítási szolgáltatását, akkor neki a célja az is, hogy az adott szolgáltatás Kaposvári vonatkozásában őt hozza ki első találatnak a kereső.

Ennek eléréséhez az alábbi teendői lehetnek egy SEO szakembernek:

  • kulcsszó kutatás (pl.: bútorfelújítás Kaposváron, bútor renoválás Kaposváron)
  • főoldal optimalizálás (pl.: kulcsszavak szerepeltetése, elérhetőségek, meta leírások)
  • szolgáltatás aloldalak elkészítése (szintén kulcsszavakhoz igazodva)
  • külső weboldalakról az adott weboldalra mutató linkek felépítése
  • blogbejegyzések, bemutatkozás elkészítése.

Jó SEO szakember megtalálása

Ahhoz, hogy mi megtalálhassuk a legjobb SEO szakértőt mindenekelőtt érdemes tájékozódnunk, akár helyi szinten, akár az interneten, hogy kik azok a témában jártas szakemberek, akik komoly portfólióval és nagyfokú tapasztalattal rendelkeznek a témában.

Amennyiben tehát a keresőoptimalizáláshoz Kaposváron keresünk weboldalunk számára SEO szakembert, akkor érdemes az internet segítségét kérni, hiszen egy jó SEO-s biztosan rendelkezik már egy kiválóan felépített, optimalizált weboldallal, ahol minden szükséges információt megtalálunk a tevékenységéről.

Összegezve:

A SEO tehát bárki számára hasznos lehet, helytől és nyújtott szolgáltatásoktól függetlenül. Aki pedig hosszútávon mindenképp egy stabil, jövedelmező vállalkozásra vágyik annak a keresőoptimalizálás mondhatni kötelező kellék.