//Fejlesztéssel bővült a kaposvári állásportál: immár videós előszűrés is elérhető!

Fejlesztéssel bővült a kaposvári állásportál: immár videós előszűrés is elérhető!

A különböző videós anyagok manapság megkérdőjelezhetetlen népszerűségnek örvendenek, s csak idő kérdése, hogy mikor szivárognak be nagyobb mértékben az álláskeresésbe is. Többféleképpen is megvalósulhat mindez, előfordulhat például, hogy a videó-önéletrajzok válnak egyre népszerűbbé, de az is lehet, hogy az olyan különleges megoldások miatt kapnak majd egyre több szerepet az álláskeresésben, mint amit most a KaposvarAllas.hu kidolgozott.

Fejlesztéssel bővült a kaposvári állásportál: immár videós előszűrés is elérhető! – KaposvarAllas.hu

A portál nemrégiben fejlesztett videós előszűrési szisztémája már csak azért is sikeres lehet, mert egyszerre a hirdetést feladó munkaadóknak és az álláskeresőknek is kedvez. Mielőtt azonban belemennénk a részletekbe, érdemes néhány szót ejtenünk magáról az oldalról is, mivel az számos további előnyt kínál mindkét fél számára. Munkaadói szempontból nagy előny például, hogy a hirdetések feladása a regisztrációt követően egyszerűen, három lépésben kivitelezhető: mindössze ki kell választani a szolgáltatást, megszövegezni a hirdetést, valamint meghatározni az egyéb részleteket.

Persze munkaadói aspektusból közel sem ez jelenti az oldal legnagyobb előnyét, hanem sokkal inkább a hirdetési csomagok változatossága, s hogy ezekből az arra alkalmasat választva akár nem csak helyi (Kaposvár és környéke), hanem megyei (Somogy megye) vagy országos (Magyarország) szinten is meg lehet szólítani az álláskeresőket. Külön előny továbbá, hogy a hirdetések megosztásra kerülnek a Kaposvar állás Facebook-oldalán is, ahol a követők nem kevesebb mint 16 ezren vannak, vagyis így akár el lehet érni azokat is, akik egyébként nem figyelik napi rendszerességgel az állásportálok lehetőségeit. Sőt, az országos hirdetési csomag választásával az AllasOrias.hu kötelékeibe tartozó összes állásportál Facebook-oldalán biztosított a megjelenés, ahol a követők száma összességében az 1,1 milliót is meghaladja.

Az álláskeresői szempontokra rátérve ugyancsak érdemes szót ejteni a portál letisztultságáról, valamint az olyan praktikus funkcióiról, mint például a feltöltött adatokból való önéletrajz generálás lehetősége, vagy a hírlevél, amire feliratkozva a felhasználók szinte azonnal értesülhetnek az érdeklődésük tárgyát képező álláslehetőségekről. Nem beszélve arról, hogy sok állásportállal ellentétben – amelyek kizárólag egy álláskeresői csoportra fókuszálnak – a KaposvarAllas.hu kínálatában valóban mindenki megtalálhatja a számára ideális álláslehetőséget. Amennyiben érdeklik a részletek, kattintson: Kaposvár munkalehetőségek.

Mindez azt jelenti, hogy az oldalon az alap-, közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkezők, továbbá a tapasztalat tekintetében a pályakezdők és a tapasztalt munkavállalók is bukkanhatnak olyan pozíciókra, amelyek felkeltik az érdeklődésüket. Ezek között pedig akár rugalmasan, mindössze egy okostelefon használatával is böngészhetnek, méghozzá az AllasOrias.hu mobil applikációján keresztül, ami több állásoldal lehetőségeit gyűjti össze, beleértve a KaposvarAllas.hu-n megjelenteket. Azoknak a kaposvári álláskeresőknek tehát, akik mielőbb szeretnének értesülni az új állásokról, s adott esetben le is csapnának azokra, mindenképpen érdemes lehet letölteni ezt az alkalmazást.

A KaposvarAllas.hu újdonságának, vagyis a videós előszűrésnek a lényege, működése

A KaposvarAllas.hu egyedülálló újításának értelmében a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak (legfeljebb 5-öt), akiknek azokra maximum egy perces videók formájában kell külön-külön válaszolniuk. A kérdéseiket természetesen akár maguk a hirdetők is megfogalmazhatják, ugyanakkor van lehetőségük előre meghatározott, beépített kérdéseket is beállítani. Íme ez utóbbiakra néhány példa:

  • Csapatban vagy önállóan dolgozik szívesebben?
  • Milyen az Ön számára az ideális munkahely?
  • Mit tud a cégünkről?
  • Miért szeretne nálunk dolgozni?
Fejlesztéssel bővült a kaposvári állásportál: immár videós előszűrés is elérhető! – KaposvarAllas.hu

Miért hasznos ez a kaposvári munkaadók számára?

Amint azt a példaként bemutatott kérdések is jól szemléltetik, ennek az opcionálisan alkalmazható videós előszűrésnek a célja, hogy a munkáltatók jobban megismerhessék a jelölteket, mint az egyébként egy önéletrajz vagy egy motivációs levél alapján lehetséges lenne. Gyakorlatilag a rendszer egy előrehozott mini állásinterjúként is értelmezhető, amelyen keresztül a toborzók egy sokkal átfogóbb összképet alkothatnak a pályázókról, s ily módon célzottan azokat kereshetik meg, akiket az összebenyomás alapján alkalmasnak találnak az adott állásra.

De mit profitálhatnak ebből a jelentkezők?

Kaposváron is rengeteg olyan pozíció kerül meghirdetésre, ahol nem csupán a végzettség és a szakmai tapasztalat az, ami számít, hanem előtérbe kerülnek a pályázók egyes személyiségjegyei, valamint olyan soft skilljei, mint például a kommunikációs képességek. Ezekről azonban egy önéletrajz vajmi keveset mond, ellenben egy videós anyaggal, aminek lehetőségeit kihasználva a pályázók felhívhatják a figyelmet azokra a tulajdonságaikra, amelyek kiemelik őket a többi jelentkező közül, továbbá biztosíthatják a munkáltatót a feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságukat illetően.

Nagy Gábor

(Hirdetés x)