//Hogyan válasszam ki a legjobb zuhanypanelt Kaposváron?

Hogyan válasszam ki a legjobb zuhanypanelt Kaposváron?

Ha ismered a zuhanypanel előnyeit, bizonyára Te is szeretnél egyet a fürdőszobádba. Egy zuhanykabin webáruház kínálatát böngészve vagy betérve egy kaposvári fürdőszoba szalonba, azt fogod tapasztalni, hogy rengeteg fajtája van. Mégis hogy válaszd ki a legjobb zuhanypanelt a sok közül? Ehhez próbál segítséget nyújtani az alábbi cikk.

Erre figyelj zuhanykabin beépítésekor Kaposváron

Sokan panaszkodnak a vízminőségre Kaposváron, azonban ezt nem igazolják a helyi vízmű, a KAVÍZ ivóvízszolgáltatás adatai: a somogyi megyeszékhelyen egészséges folyik a csapokból. Sem az elszíneződött víztől, sem extra vízkőtől nem kell féltenünk a zuhanykabinunkat, de a zuhanypanelunkat sem. Először nézzük, mi az, amit minden zuhanypanelnek tudnia kell, azaz mi a zuhanypanel lényege:

  • Minden zuhanypanel rendelkezik esőztetővel, kézi zuhannyal, s legtöbbször oldalzuhannyal is.
  • Keverő csaptelep is található rajtuk.
  • Természetesen a víz erősségét is szabályozhatod egy zuhanypanellel.
  • Még a nem kimondottan hidromasszázs zuhanypanel is rendelkezik általában 4 fúvókával.
  • Könnyen beszerelhető a korábbi csaptelep helyére.

Zuhanypanel kategóriák Kaposváron

A fenti jellemzők minden zuhanypanelre vonatkoztak. Vannak azonban olyan speciális tulajdonságok, melyek meghatározzák a választást.

Hidromasszázs vagy egyszerű zuhanypanel?

A „hidromasszázs” jelzővel ellátott zuhanypanelek több teret adnak a masszázs funkcióknak. Az egyszerűbb modellek is tartalmaznak néhány fúvókát, de használatuk kevésbé élményteli, mint a kimondottan hidromasszázs paneleké.

Fúvókák száma

Attól függően, hogy mennyire hatékony masszázsfunkcióra képes, a zuhanypanel fúvókáinak száma változhat. A legegyszerűbb modelleknél 4 fúvókából érkezik a víz. Az igazán komoly verziók viszont akár 100 fúvókát is tartalmaznak. Természetesen az arany középút is választható, 10-50 fúvókával.

Esőztető jellege

A fentről érkező víz egyes modelleknél trópusi esőztetőből, máskor például vízesés fúvókákból érkezik. Olyan is van, hogy e kettő vagy több funkció között lehet váltogatni. Az összetettebb modelleken ezért 3-4 kezelőfelület is van.

Csaptelep

A csaptelep lehet egykaros vagy gombos. Egyes zuhanypanelek termosztátos keverőszeleppel felszereltek, másik viszont mechanikus keverést tesznek lehetővé.

Zuhanypanel anyaga

A panel anyaga lehet rozsdamentes acél, alumínium vagy műanyag. Döntésünk attól is függ, milyen hangulatú a fürdőszobánk.

Zuhanypanel méretválaszték Kaposváron

A zuhanypanel mérete funkcióiról nem sokat mond. Inkább azért fontos számolnunk vele, hogy biztosan beférjen a zuhanykabinba. Általában 140×20 a gyakori méret, de nem ritka a 160×20 nagyságú panel sem. Kaposváron nem ritkák a nagyobb méretű, polgári lakások, így a terjedelmesebb zuhanykabinok is beépíthetőek.

Összegezve: A zuhanypanel egyre népszerűbb, ezért rengeteg fajtát gyártanak belőle. Sok paramétert kell mérlegelnünk, mielőtt kiválasztjuk a legjobb zuhanypanelt, hogy beépítsük kaposvári lakásunkba. A fenti leírást alapul véve remélhetőleg sikerülni fog a választás és bátran hagyatkozhatunk tudásunkra még akkor is, ha egy szaniter webshopból rendeljük meg a kiválasztott zuhanypanelt.