//Nemcsak érdekes, hanem pozitív híreket is szívesen olvasunk
pozitiv-hirek-olvasasa

Nemcsak érdekes, hanem pozitív híreket is szívesen olvasunk

A legtöbb olvasó naponta látogatja a nagyobb médiákat, sokan azonban már elfordulnak a negatív, a szörnyű tartalmaktól és mást keresnek.

Más hírek érdeklik az embereket

A megváltozott fogyasztói szokásokra tekintettel több kisebb média, illetve blog is elkezdett érdekes, sok esetben humoros, mindemellett pozitív tartalmakkal bíró cikkeket is közölni, ilyen például a Hírleső.

Mik is ezek a hírek?

Talán kezdjük egy érdekes esettel! Fura, kellemetlen szagú élőlényre lelt a kertjében egy queenslandi nő. A hívatlan vendégről sokak megrökönyödésére képet is posztolt a közösségi médiában, olvasható az egyik cikkben. Mint később kiderült, a nő egy olyan gombát talált a kertjében, mely kis idő elteltével bűzt kezdett el magából terjeszteni. A cikkből megtudhatjuk azt is, hogy a „jövevény“ egy erdei szömörcsög, mely gomba városi kertekben gyakran előfordul, és arról híres, hogy rendkívül büdös.

De olvasható cikk arról is, miszerint „lusta kertészek“ a lézeres fűnyíró kifejlesztésén munkálkodnak, egyelőre nem sok sikerrel. Addig is, míg kereskedelmi forgalomba nem kerül az új termék, marad a hagyományos fűnyíróval történő kertápolás. Lehetőleg olyan időpontban, mely nem zavarja a szomszédot, hisz a berregés, búgás sok esetben képezi vita, esetleg per alapját.

Szintén olvashatunk egy cikket arról a méhtolvajról is, aki ellen nemrég vádat emeltek, mely ha önmagában nem is pozitív hír, az már mindenféleképpen az, hogy az elmúlt évekhez képest egyre több tolvaj kerül rendőrkézre, és állítják őket bíróság elé, hisz a tulajdon elleni bűncselekményekkel az elkövetők rengeteg kárt okoznak a méhészeknek.

De olvashatunk egy érdekes hírt arról is, miszerint a NASA 2040-ben már épületeket emelne a Holdon, egyben ott berendezkedve növényeket is elkezdene ott termeszteni. Kérdés, sikerrel járnak-e, illetve megéri-e elhagyni a Földet, fenntartható-e a Holdon hosszútávon az élet.

Pozitív élettörténetek

Érdekes történetet ismerhetünk meg arról az amerikai férfiról is, aki pár éven át egy lakókocsiban élt, hogy sok pénzt megtakarítva, egyben eddigi bankhiteleit rendezve, egy kisebb, de minden igényt kielégítő házat vehessen magának. Olyan házat, melyet egy kisebb birtok ölel fel, hisz a hétköznapi hős, szakítva az eddigi városi életével, önellátásra kezdett el berendezkedni, azaz nem csak növényeket szeretne termeszteni az új élettérben, hanem állatokat is szeretne tartani, ezzel biztosítva az alapvető élelmiszereket nemrég elvett feleségének és született gyermekének.

Pozitív élettörténetet mutat be az a cikk is, mely egy 17 évesen teherbe esett brit nőről szól. Bár sokan nem sok jövőt jósoltak a fiatal nőnek, ő mégsem adta fel, keményen dolgozott éveken át, egyben jó befektetéseket eszközölt, így néhány év elteltével már beléphetett a milliomosok klubjába.

Hasznos cikkek

Sok ember nem alszik jól, ami számos betegség kialakulásához vezethet. Nekik szól az a cikk, mely arról tudósít, hány fokban érdemes aludni, illetve milyen megoldások révén optimalizálható a pihenés.

Ugyanígy szakértő tudósít egy másik cikkben arról, reggel vagy este jobb-e zuhanyozni, de megismerhetjük azon szigetlakók életét is, akik közül jóval többen érik meg a 100. életévüket, mint bárhol máshol a világon.