//Kaposvár, a város

Kaposvár, a város

Kaposvár központi helyen fekvő település, hiszen nem messze található Pécs és a Balaton sem. Könnyen elérhető továbbá a főváros és persze a horvát tengerpart is. De vajon mit érdemes tudni Kaposvárról? Ebből a cikkből minden kiderül!

Kaposvár látnivalók

A település bővelkedik látnivalókban, hiszen a belvárosban és a város többi területén is számos kulturális nevezetesség található. Sokakat sajátos érzés kerít hatalmában, amikor a Fő utcán sétálnak. Ez azért lehetséges, mert itt egyre sűrűbben helyezkednek el a házak, gyorsabban telik az idő. A helység egyik, ha nem a leghangulatosabb része a sétáló utca, ahol felépült a múzeum, a Dorottya Hotel, de ennek másik végén található a nagytemplom, a városháza, illetve a Kapos Hotel is egyaránt.

Ne feledkezzünk meg továbbá Rippl-Rónai otthonáról, a Rippl Rónai Emlékház és Látogatóközpont, ahol a modern magyar festészet egyik legkiemelkedőbb alakjának műveit is kiállították. Emellett a városban lehetőség van megmártózni a Virágfürdőben, esetleg körbe nézni a Deseda környékén. Amennyiben a természet lágy ölén szeretnénk időt eltölteni, ott van a Zselici Csillagpark és annak környéke, megszállni pedig a Kardosfa Hotelben lehetséges.

Fesztiválok és rendezvények a városban

Minden évben megrendezésre kerül a városi farsang, amely februárban esedékes. Ezzel együtt lehetőség van részt venni a Farsangi futáson is, amely mindig rengeteg érdeklődőt vonz a településre. Ott van továbbá a márciusban megszervezett Nárciszünnep, amely a városi tavasz érkezésének legnépszerűbb hírnöke. Manapság már igen népszerű esemény, ahova a lakosság nagy része kivonul.

Májusban ott van a majális és persze a méltán híres Rippl-Rónai Fesztivál, amely párizsi hangulatot idéz a művésznegyeddé alakult kaposvári belvárosban. A nyár közepén több ezer fiatal érkezik a településre, hogy összemérhessék sporttudásukat. Nem sokkal később, augusztusban esedékes a Kaposfest, majd rá pár héttel a Miénk a város rendezvény. Még szeptemberben Mézfesztiválon vehetünk részt, amely egy regionális méhésztalálkozó is egyben.

Gasztronómia Kaposváron

A településen számos finomságot kóstolhatunk meg. A Hansdonner Sörházban kézműves söröket ihatunk és házias ételeket fogyaszthatunk. Az Egy2 kávézóban finom és ízletes kávékkal frissíthetjük fel magunkat, míg a Kapos Étteremben rendkívül minőségi étlapról választhatunk finomabbnál-finomabb fogásokat.

Az Eleven Kultúrbisztróban bagel szendvicseket ehetünk, a tőle alig pár lépésre található La Pergola étteremben pedig az olasz konyha remekeibe haraphatunk bele. Ott van még tovább a Corso Étterem, a Corner Étterem, de található itt pizzéria és fagylaltozó is egyben.

Összegezve: Kaposvár tehát bővelkedik a látnivalókban és a lehetőségekben. Az év szinte bármely szakaszában jöhetünk, hiszen számos rendezvény közül válogathatunk. Legyen szó Mézfesztiválról, koncertes eseményekről, vagy éppen festészeti alkotásokról, itt minden megtalálható. Szállásban és étteremben sincs hiány. Megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, de fogyaszthatunk pizzát, olaszos ételeket, vad fogásokat, illetve ihatunk egy jó erős kávét a helyi kávéházak egyikében.