//A legjobb barista tanfolyamok Kaposváron

A legjobb barista tanfolyamok Kaposváron

Imádod a kávéházi hangulatot és szívesen készítenél mennyei kávékat? Mindig is kávézóban szerettél volna dolgozni? Esetleg hobbyból ismerkednél a barista kurzussal? Ha elvégzel egy kiváló barista tanfolyamot, a legjobb vendéglátóhelyek ajánlanak majd állást.

A jó hír, hogy a legjobb barista tanfolyamok nemcsak Budapesten végezhetők el. Cikkünkben azzal foglalkozunk, milyen egy jó barista képzés, és hol találsz ilyet Kaposváron. Tarts velünk, ha érdekel a kávék világa!

A legjobb barista tanfolyamok jellemzői

Fontos tudni, mire figyelj a tanfolyam regisztráció előtt. Ha az alábbi szempontokat követed, nem ér majd csalódás.

Oktatás helyszíne

A legjobb barista kurzusok részben van egészben egy igazi kávézóban zajlanak. Így minden egyes pillanat olyan, mintha éles helyzetet élnél át.

A legideálisabb pedig természetesen az, ha mindez a lakóhelyedhez közel érhető el, például Kaposváron.

Átlátható tananyag

Okos ötlet előre megismerni a barista tanfolyam tanmenetét. Ha a tanfolyamszervező ezt rendelkezésre bocsátja, egyfajta ígéretet is tesz, hogy teljeskörű tudást szerezhetsz majd. Nézd át, hogy a szükséges elméleti alapozás mellett a gyakorlatra is fektetnek-e hangsúlyt.

Fejlődési lehetőség

Néhány iskola csak egy bizonyos szinten vállal barista képzést. A legjobb azonban, ha ugyanott alapozó és mester képzést, valamint továbbképzéseket is elvégezhetsz.

Rugalmasság

Apróságnak tűnhet a részletfizetési lehetőség vagy az egyéni tanrend, mégis hatalmas előnyt jelenthetnek. Jó, ha a választott iskola e tekintetben is rugalmas.

Többnyelvű tanúsítvány

Kínos, amikor frissen szerzett bizonyítványod fordítására komoly összeget kell költened. Válassz olyan intézményt, mely rögtön két- vagy háromnyelvű tanúsítványt állít ki!

Kaposvári barista tanfolyam

A fentiekben rengeteg feltételt támasztottunk a barista kurzusokkal szemben. Vajon van-e olyan iskola Kaposváron, mely ezt teljesíti?

Igen, a Bols Mixer Akadémia jóvoltából barista tanfolyam Kaposváron is indul, méghozzá kedvező feltételekkel. Lássuk a részleteket!

  • A kaposvári barista alaptanfolyamon lépésenként sajátítod el a szakma titkait.
  • A kurzus tanmenete átlátható, gyakorlatias szemléletű.
  • Mindent megtanulhatsz a kávéról, a barista feladatairól és a speciality kávék világáról.
  • Az alapképzés 6 hét alatt, heti 1×3 órában elvégezhető.
  • A helyszín egy igazi kávézó Kaposváron, a résztvevők létszámától függően.
  • Profi oktatók és felszerelés segíti a résztvevők fejlődését.
  • Lehetséges magántanulói státusz is.
  • A barista tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsga vár.
  • Háromnyelvű tanúsítványt kapsz a sikeres vizsga után.
  • Az alapképzés után Budapesten mestertanfolyamot is végezhetsz, illetve további kiegészítő képzések várnak (pl. latte art kurzus).

A legjobb barista tanfolyam ára Kaposváron

A mai világban sajnos értékálló tudást szerezni nem olcsó. Ha azonban látod, hogy pénzedért a fent leírt magas színvonalat kapod, megéri a befektetés.

A barista alaptanfolyam ára a Bols Mixer Akadémiánál Kaposváron most 69.000 Ft helyett csak 65.000 Ft, magántanulóként pedig 85.000 Ft. Érdemes tájékozódni, hiszen kedvezményekben részesülhetsz, ha egyszerre több kurzust végzel csoportos tanrend keretében. Emellett részletfizetést is kérhetsz.

Összegzés: Sokakat vonz a barista szakma. Néhányan csak otthon szeretnének finomabb kávékat készíteni, míg mások ebben a szakmában dolgoznának. Minden esetben érdemes a legjobb barista kurzust megkeresni, hogy színvonalas képzést kapjunk. Szerencsére a legjobb barista tanfolyamok már Kaposváron is elérhetők.