//Az 5 legjelentősebb fesztivál Kaposváron

Az 5 legjelentősebb fesztivál Kaposváron

Kaposváron egész évben nyüzsgő kulturális élet folyik és minden hónapra jut egy-két állandó rendezvény, ami kikapcsolódási lehetőséget nyújt a város lakóinak és az ideérkezőknek egyaránt. Legyen szó bármilyen évszakról, vagy ünnepről, mint a Kaposvári Farsang – Dorottya Napok, Kaposvári Advent, Szentjakabi Nyári Esték, Kaposvári Tavaszi Fesztivál, vagy a számos gasztronómiai rendezvényről, mint a Káposztás Ételek Gasztronómiai Fesztiválja, vagy a Kaposvári Mézfesztivál, nem beszélve rengeteg színházi előadásról és egyéb eseményről.

Még a végtelenségig lehetne sorolni, ezért inkább elhoztuk a 5 legjelentősebb kaposvári fesztivált, amire minden évben érdemes ellátogatni.

1. Rippl-Rónai Fesztivál

Kaposvár belvárosa késő tavasszal pezsgő művésznegyeddé változik, a sétálóutcát festmények, szobrok, kézműves árusok és kulturális programok egész kavalkádja lepi el, igazi párizsi hangulatot idézve. Ez a Rippl-Rónai Fesztivál, Kaposvár legnagyobb összművészeti rendezvénye, amit minden évben a Róma-hegyen alkotó festő tiszteletére rendeznek meg, közel másfél évtizede.

Kézműves vásár, számos különleges kiállítás, könyvbemutató, felolvasás, szabadtéri színház, koncert és rengeteg más kulturális program várja a művészet kedvelőit, mindezt annyi helyszínen, hogy igazán csak programfüzettel érdemes nekivágni a többnapos fesztiválnak.

2. Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

A Kaposfest Magyarország egyik legnívósabb, évente megrendezett komolyzenei fesztiválja, ahol világhírű magyar és külföldi művészek lépnek fel. A fesztivált az teszi igazán egyedülállóvá, hogy a neves előadók, akik leginkább szólistaként lépnek fel, itt kamarazenészként játszanak együtt, utánozhatatlan hangversenyeket létrehozva.

A rendezvényt a komolyzenei hangversenyek mellett kiállítások, könnyűzenei és jazzkoncertek, gyermek- és családi programok és szakmai előadások kísérik.

3. Miénk a város! Fesztivál

A kaposvári programok közül talán a leginkább közkedvelt a Miénk a város Kaposvár nyárzáró bor- és gasztrofesztiválja, ami izgalmas programokkal tölti meg belvárost. Napközben a Kossuth téri színpadon fellépnek a legjobb helyi amatőr és félprofi zenekarai. Később a főtér csodálatos esti fényei mellett az ország legnépszerűbb zenekarai, énekesei lépnek fel, amit somogyi borászok legjobb boraival kiegészítve élvezhetünk. Emellett a családoknak a Szivárvány Kultúrpalota filmdélutánjai nyújtanak remek szórakozási lehetőséget.

4. Retro Fesztivál Kaposvár

A kaposvári Retro Festrivál egy hihetetlen egy, vagy akár két éjszakába nyúló nosztalgia vonat a 80-as, 90-es évek legmegahatározóbb magyar előadóinak és lemezlovasainak koncertsorozata, megkoronázva egy világsztár fellépővel. A kiváló hang- és fénytechnika, a háttértáncosok és a korszak legendás slágerei garantáltan visszarepítenek az időben, de még az időutazásra vágyó, retro-szívű fiataloknak is egyedülálló lehetőség, hogy táncolhassanak a számokra, amikért a szüleik régen megőrültek.

5. Intersport Ifjúsági Sportfesztivál

Az Intersport Ifjúsági Sportfesztivál, úgy is emlegetik Youth Football Fesztivál – ami egyébként már bővült kosárlabda, a kézilabda és a röplabdával is – Közép-Európa legnagyobb nemzetközi utánpótlás labdarúgó- és sportesemény. A kaposvári programok közül kétségkívül ez a legnagyobb tömeget vonzó fesztivál.

2005 óta évente rendezik meg, hogy a sporton keresztül hozzon létre ismeretségeket, barátságokat, más kultúrájú fiatalok között és a világ más pontjairól érkező fiatal sportolóknak lehetőségük legyen megmérettetni magukat a színvonalas mérkőzéseken. A fesztiválra 25-35 országból, több ezer ifjú sportoló érkezik minden évben. A rendezvény számos helyszínen zajlik és természetesen rengeteg kísérő programot nyújt minden érdeklődőnek, akik figyelemmel kísérhetik a mérkőzéseket is.

Összegezve: Kaposváron minden hónapra jut valamilyen program. A szórakozni vágyóknak és a kultúra kedvelőinek érdemes figyelni az eseményeket és ellátogatni a megyeszékhelyre.