//A három legjobb alakformáló edzés

A három legjobb alakformáló edzés

Manapság már számos alakformáló edzést ismerünk. A vonzó alak nemcsak álom lehet, hiszen heti pár intenzív órával már sokat teszel az egészségedért. Ahhoz, hogy vékony legyen a derekad vagy elérd, hogy lapos hassal feküdj le aludni, nemcsak diétával vezet az út. Kezdetben természetesen nem érdemes azonnal heti hét nap valamilyen mozgást végezni, hiszen ezt a mindennapjainkba sem biztos, hogy bele tudjuk illeszteni. Lássuk, hogy melyik a három legjobb alakformáló edzés!

Gymstick és Smart aerobic edzések Kaposváron

A gymstick egy olyan eszköz, amelynek végéhez két gumikötelet illesztenek. Ez egy erőteret hoz létre a kezek és a lábak között. Amint elkezded használni, azonnal érezni fogod, hogy az izmok szinte az egész testedben tónusba kerülnek. Egy kaposvári gymstick edzésen való részvétellel pedig egyedülálló módon sokoldalúan fejlesztheted a készségeidet. A mozgásforma egyben teszi lehetővé az izomtónus fokozását, az ízület és a gerincstabilitás elérését és az állóképesség fejlesztését. A sport kiválóan alkalmas, hogy megszűntessük a derék és a hátproblémákat. Azok számára, akiknek gyakran fáj a hátuk vagy a derekuk, a gymstick-kel csökkenthetik a panaszokat, vagy akár meg is szüntethetik azokat.

A kaposvári FittIam közösség Facebook csoportjában rengeteg segítséget és hasznos információt kapsz az edzésekhez, étkezéshez, hogy valóban sikeres és tartós eredményeket érj el. A támogató közösség és a szakmai tudás egy helyen.

https://www.facebook.com/groups/492770585439314

Callanetics, amely megmozgatja a mélyizmokat

A callanetics az egyik leghatékonyabb alakformáló edzés, hiszen alaposan megmozgatja a mélyizmokat. Kiváló választás azoknak, akik kedvelik a lassabb, kontrollált izommunkán alapuló sportokat. A hatékonyságának titka a rendszeresség és a gyakorlatok precíz követése. Napi tizenöt perces callanetics már 1-2 hét múlva meghozza az eredményét. A feladatok között megtalálhatóak csípő-, láb- és hasformáló gyakorlatok is.

Kick-box aerobik, amely egy kettő az egyben edzésforma

Az aerob edzések között a gyaloglás és a futás is szerepel, de ne feledkezzünk meg a kick-boxról sem. Ez egy rendkívül jó zsírégető sport, amely nagyon szépen formálja a kar és a láb izmait. Nagy előnye továbbá, hogy hosszantartóan javítja a mozgáskoordinációt és az erőnlétet egyaránt. Ha kitartóak vagyunk, akkor pedig az eredmény gyorsan láthatóvá válik. Érdemes hetente legalább háromszor nekiállni edzeni, így még nem terheled túl magad, de már sokat javíthatsz az említett területeken.

Összegezve: Az álomalakot manapság már nem csak szigorú diétával lehet elérni. A derék és a has formázásához számos edzésforma áll rendelkezésünkre. Ezek között megtalálható a kick-box, a callaenitics és természetesen a gymstick edzésforma is, amit kipróbálhatsz a FittIam edzésein. Ezek mindegyike alaposan megmozgatja az izmokat, jobb zsírégetést tesznek lehetővé és nem utolsó sorban javítják az állóképességet is.